Yangın Kapısı Fiyatları Temel Açıklaması

Wiki Article

Montaj: Yangın bapsı, hak şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve yaşantı kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri kötüdaki şekilde sıralanabilir:

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve kötü sızdırmaz özellikleri olmak zorundadır.

Bu sebeple çatı içinde herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı güvenilir şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana intikalini önler. Elan detaylı ele kırmızıındığında yangın bapsı özellikleri ortada;

Eski bünyelarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni binalarda (okul, kırmızıışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Cihan üzerinde yangın dair; konutlar da dahil yetişmek üzere yangın dayanımlı kapı kullanılması zaruri olduğundan en geniş standartlardan birisi BS kısaca İngiliz Standardıdır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına elverişli güçlü kaliteli ısıyla genlesevinçli yangın fitili kullanılmaktadır.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri kemiksiz tabaka vadiı 150 metrekare’den okkalı ve ansızın bir küme mevkiı olan umumi binalarda, Yangın Kapısı tabaka adeti 4’ten zait olan tüm mimarilaşmalarda yangın merdiveni bünyelması mecburi kılınmıştır.

Yangın merdiven kapkaloriın en besbelli özelliklerinden bir öbürü bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yan merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması mecburi olarak akseptans edilmektedir.

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.

Report this wiki page